Skylt, Helsingborgs tingsrätt. Foto: Maria Dietrichson/Sveriges Radio
Helsingborgs tingsrätt beviljade konkursansökan i går, måndag. Foto: Maria Dietrichson/Sveriges Radio
Vejbystrand

Stiftelsen Sommarsol i konkurs

Stiftelsen Sommarsol har gått i konkurs på grund av ekonomiska problem.

Stiftelsen Sommarsol har sedan 1960-talet bedrivit rekreationsvistelse och rehabilitering för personer med funktionsnedsättning på sin anläggning i Vejbystrand.

På senare år har verksamheten utökats med att även driva vårdplatser för utskrivningsklara patienter enligt avtal med Region Skåne för att i första hand avlasta Helsingborgs lasarett.

Stiftelsen konstaterar i ett pressmeddelande att man under en lång tid haft ekonomiska problem som förvärrats de senaste månaderna och lett till nu akuta likviditetsproblem.

Styrelsen hade därför ett extramöte i går, måndag, då man beslutade att  begära Stiftelsen Sommarsol i konkurs. Tingsrätten i Helsingborg beslutade samma dag att bevilja ansökan.

– Det är givetvis djupt beklagligt att vi hamnat i denna svåra situation. Vi har arbetat med att finna olika lösningar men nu håller pengarna på att ta slut och då är vi tvungna att agera på detta sätt så att medarbetare och samarbetspartners så långt som möjligt hålls skadeslösa, säger Ulf Argus styrelseordförande i stiftelsen, i pressmeddelandet.

Det är ett åttiotal anställda som berörs av beslutet. Utöver det berörs också leverantörer och underleverantörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista