Lyxfällans programledare Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk på plats hos Johanna Zachhau och Anders Liljeqvist i studion.
Lyxfällans programledare Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk på plats hos Johanna Zachhau och Anders Liljeqvist i studion. Foto: Christine Singbrant/Sveriges Radio
Kristianstad

Skåningar hamnar oftare i Lyxfällan

Magnus Hedberg: Du är en guldkund
1:35 min

TV-programmet Lyxfällan är i Skåne för att spela in program. Och det är långt i från första gången. Skåningarna tycks vara bra på att slösa bort sina pengar.

– Ja, vi har varit i stort sett varenda by i Skåne, säger Magnus Hedberg som är en av programledarna för programmet där folk med höga skulder får hjälp att få ordning på ekonomin.

Men ska man inte kunna unna sig något då och då?

– Det är den stora folk-ohälsan rent ekonomiskt idag, alla ska unna sig hela tiden. Men många unnar sig utan att vara värda det, säger han.

 Ett tips är att om man vill unna sig saker ibland att göra det med planerade medel. Som ett semesterkonto. Att helt enkel ha ett slöskonto så att unnandet inte havererar ekonomin. 

Att förhandla om sin avtal är ett annat tips.

– Engagera dig och spela ut aktörerna mot varandra, föreslår programledarkollegan Magdalena Kowalczyk.

Inte bara bankernas räntor utan också många andra sorters avtal går att förhandla lättare än man tror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".