Polisbil och tekniker.
Polisen utreder de fyra dödsfallen i Bjärred som misstänkt mord. Foto: Johan Nilsson/TT
Bjärred

Fallet i Bjärred utreds som misstänkt mord

0:39 min

Fallet med den döda familjen - två vuxna och två barn - i Bjärred utanför Lund utreds som ett misstänkt mord.
– Men vi letar inte efter någon gärningsman utifrån. Men vi hanterar det ändå som en mordutredning till dess att vi har allt klart för oss, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen, till TT.

 

Fallet med den döda familjen - två vuxna och två barn - i Bjärred utanför Lund utreds som ett misstänkt mord.

– Men vi letar inte efter någon gärningsman utifrån. Men vi hanterar det ändå som en mordutredning till dess att vi har allt klart för oss, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen.

Enligt Westford kunde polisen snabbt konstatera att den misstänkte gärningspersonen fanns i villan.

– Vi jobbar ju efter en tes, men vi måste ju kunna belägga den och få en sammantagen bild om vad det faktiskt är som har hänt i huset, säger Westford.

Vad är tesen?

– Jag vill inte säga något nu. Vi försöker visa en stor omsorg om de anhöriga som så småningom ska börja sitt sorgearbete och då måste man gå varsamt fram.

Polisen blev inkopplad på ärendet efter att personer slagit larm om att deras kollega inte kommit till sin arbetsplats på tisdagsmorgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista