Presskonferens med fyra personer vid ett bord.
Amelie Gustafsson socialchef, kommundirektör Jan Solmér, Martin Persson, chef för utbildningsförvaltningen i Lomma och Svenjohan Davidson, verksamhetschef grundskolan, under pressträffen i Lomma. Foto: Johan Nilsson/TT
Bjärred.

Så här agerar Lomma kommun efter morden i Bjärred

1:48 min

Fallet med den döda familjen - två vuxna och två barn - i Bjärred utanför Lund utreds som ett misstänkt mord.
Skolan där ett av de döda syskonen gick kommer att ha stödpersoner på plats för både barn och vuxna med anledning av händelsen.

Under en presskonferens på Lomma kommun bekräftas att de två barnen är två flickor som gick i skolor i kommunen. Båda flickorna hade hemundervisning med anpassad studiegång av medicinska skäl.

– Det är en fruktansvärt tråkig och tragisk händelse, säger Martin Persson, förvaltningschef för utbildning, kost, kultur och fritid vid presskonferensen.

Skolorna har fått förstärkta resurser i form av bland annat kuratorer för att kunna stödja elever och personal. Undervisningen på skolan pågår "så vanligt det kan vara" i dag, enligt Martin Persson.

– Det är även upprättat minnesrum och flaggorna vajar på halv stång, säger Svenjohan Davidsson, verksamhetschef för grundskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista