Niclas Carlnén, vd för MFF. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Niclas Carlnén, vd för MFF. Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio.

Brottsmisstänkt spelare får träna med MFF igen

1:57 min

Den spelare i Malmö FF som har varit avstängd misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn får börja träna igen. Spelaren har varit avstängd sedan september när förundersökningen startade.

– Det har varit många diskussioner och det finns mycket känslor i det här. Men faller man tillbaka till fakta så ska en individ ses som oskyldig tills dess att man är dömd, förklarar MFF:s vd Niclas Carlnén. 

Han säger att klubben fått indikationer på att förundersökningen skulle vara klar och den rättsliga prövningen skulle ske före jul. Men nu har man fått reda på att det kommer ta betydligt längre tid, och därför häver klubben avstängningen.

Niclas Carlnén är medveten om att många supportrar är emot att spelaren åter ska få spela för MFF. Men han pekar på klubbens ansvar som arbetsgivare.

– Tills dess att dom faller ska han anses som oskyldig, och det utgår vi från.

Klubben betonar dock att de ser mycket allvarligt på anklagelserna mot spelaren.

I en tidigare version av texten skrev vi att spelaren var misstänkt för våldtäkt av barn. Så var det till en början men brottsrubriceringen har sedan ändrats till sexuellt utnyttjande av barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista