Marie och Gustav Mandelmann.
Marie och Gustav Mandelmann är Årets lantisar 2017. Foto: My Ericsson/Sveriges Radio
Simrishamn

Mandelmanns är årets lantisar

Marie och Gustaf Mandelmann är Årets Lantisar 2017. För utmärkelsen står tidningen Land.

Mandelmanns får priset för att de lyckats inspirera hela Sverige genom sitt TV-program "Mandelmanns gård" som spelas in på gården Djupadal på Österlen.

"Deras glädje och kärlek till varandra, sina djur och grönsaksodlingar är den bästa reklam livet på landsbygden kan få! De är en inspiration för alla som drömmer om att flytta till landet och producera sin egen mat", lyder en del av motiveringen.

– Årets lantis! Hahaha, det är ju superkul! Vi är ju verkligen lantisar! Vi älskar landet – det är landsbygden som är framtiden. Här finns det plats för alla att uttrycka sin egenart, allt är inte färdigstöpt på samma sätt som i staden. Vi är hedrade över att bli Årets lantisar! säger paret i ett pressmeddelande.

Det är tidningen Land som för tionde året i rad utser de 100 hetaste lantisarna.

På plats sex på Lands Topp 100-lista kommer Mikael Larsen från Båstad som är kökschef på vårdboendet Skogsliden. Han prisas för sitt arbete med måltidsmiljöerna där, vilket även prisats med Arlas Guldko i kategorin Bästa seniormatglädje. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista