Avspärrningar och polis med förstärkningsvapen på Närlundavägen.
1 av 2
Avspärrningar och polis med förstärkningsvapen på Närlundavägen. Foto: Johan Nilsson / TT
Skottlossning Närlunda fredagen den 12 januari 2018.
2 av 2
Bommor och tända ljus finns vid platsen där två unga män hittades skottskadade under fredagskvällen.
Helsingborg

Polisen letar misstänkta bland de kriminella nätverken

Närlundabo: Jag är ledsen
0:50 min

23-åring som sköts ihjäl på Närlundavägen i fredags sörjs av vänner och familj. Samtidigt bekräftar polisen nu att både han och 22-åringen som skadades svårt var medlemmar i stadens kriminella nätverk.

En teknisk undersökning genomfördes natten till lördag och polisen har också samlat in vittnesuppgifter som ska sammanställas.

Ingen misstänkt är gripen för mordet och mordförsöket.

De både männen var båda kända av polisen på grund av sin delaktighet i stadens kriminella nätverk. De släpptes ut från fängelse så sent om i juli förra året, efter att ha avtjänat straff för grova våldsbrott.

Till Kvällsposten säger Tommy Lindén, chef för polisens utredningssektion i nordvästra Skåne, att man söker misstänkta skyttar bland de kriminella nätverk som de båda männen tillhörde.

Under lördagsförmiddagen var det lugnt och stilla på Närlunda men blomsterbuketter och ljus vittnade om vad som hänt.

En av dem som bor i området berättar att chocken sitter i ännu.

– Hela området stängdes av polisen och jag tror många kommer att komma hit och lägga blommor. Jag är ledsen och kan inte prata mer, säger en man.

En annan man kliver ur en bil, lägger en bukett blommor jämte de andra buketterna som redan lagts dit. Han böjer sig ner och berättar att han tänder ljus för sin kompis som sköts till döds.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".