Lokalpolisområdeschefen Sven Holgersson i Helsingobrg utanför polishuset.
1 av 2
Sven Holgersson hoppas på fler tips av allmänheten efter skottlossningen på Närlunda. Foto: Anna Hanspers/Sveriges radio
Blommor och gravljus utanför ett hus på Närlunda i Helsingborg.
2 av 2
Blommor och ljus på Närlunda i Helsingborg till minne av den dödade 23-åringen. Foto: Anna Hanspers/Svergies Radio
Helsingborg

Polisen letar vittnen till Närlunda-skjutningen

Sven Holgersson, polischef: Övertygad om att det rör kriminella nätverk
1:17 min

Efter skottlossningen på Närlunda i fredags, där en man dog och en annan skadades allvarligt, jobbar polisen med att samla in fler tips. De väntar sig ingen hjälp från de drabbades bekanta.

Ingen är gripen för mordet och mordförsöket men från polisens sida tror man att det handlar om lokala kriminella nätverk.

– Och när det är kriminella gäng handlar det om narkotika, vapen och ekonomi, säger lokalpolisområdeschefen Sven Holgersson.

I dag fortsätter man att analysera resultat från den tekniska undersökningen och samlar in mer vittnesuppgifter från personer som kan ha sett eller hört något. 

– De som är med i de kriminella gängen säger sällan inget till oss så det är om allmänheten har sett något, säger Sven Holgersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".