I dag presenterades den trettiosidiga trafikutredningen om västra länken.
I dag presenterades den trettiosidiga trafikutredningen om västra länken. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Malmöhus
Ängelholm

Flera förslag på hur Västra länken kan se ut

2:19 min

I dag, onsdag, presenterades den trafikutredning som ska ligga till grund för de politiska beslut som ska göras kring Västra länken i Ängelholm.

Det här är en fråga som länge varit het i kommunen. Trafiksituationen i de centrala delarna måste bli bättre än vad den är nu. Orsaker är till exempel att staden är gammal, att en å rinner igenom och att järnvägen delar sig i flera väderstreck.

Syftet med utredningen har varit att studera hur norra staden kan förbindas med Havsbadsvägen, vidare till resecentrum och ända fram till Kulltorpsområdet.

– Vi har tittat på fem stycken vägdragningar norrifrån och tre söderifrån och sedan tittat på kombinationer av de här, säger Mikael Fritzon, chef för huvuduppdrag samhälle i Ängelholms kommun och en av de ansvariga för trafikutredningen kring Västra länken.

Nu tar den politiska processen vid - hur lång tid den tar är oklart.

Kommunen spånar i sin utredning 20 år framåt i tiden - till år 2037. Man har gjort bedömningar hur många som kommer bo i staden och hur många bilar där kommer vara då.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista