William Nilsson på rallycrosstävling i Kapstaden, Sydafrika.
1 av 2
William Nilsson på rallycrosstävling i Kapstaden, Sydafrika. Foto: Tony Welam
William Nilsson
2 av 2
William Nilsson har utsetts till årets junior som den andra rallycrossföraren någonsin. Foto: Malin Rimfors/Sveriges Radio
Tomelilla

William Nilsson utsedd till årets junior

1:17 min

18-årige rallycrossföraren William Nilsson från Tomelilla utsågs till årets junior vid Bilsportsgalan igår.

En jury utsåg tidigare i vintras 18-årige William Nilsson till Årets Rallycrossjunior och därefter har det svenska folket fått rösta fram, bland totalt fem kategorier, vem som skulle bli årets junior bland samtliga motorsporter.

Det blev en jämn tävling, men William Nilsson drog ifrån på slutet och fick flest röster. När P4 Kristianstad ringer upp honom är han väldigt nöjd med att ha fått folkets röst.

– Det känns grymt och riktigt, riktigt skönt. Det är en av de största utmärkelserna man kan få inom motorsporten i Sverige. Man har fått en bekräftelse att folket gillar det man gör, det är stort.

Hur kommer det här påverka din körning?

– Utmärkelsen kommer inte påverka så mycket. Mitt mål är att bli världsmästare i rallycross och ifjol när jag blev SM-mästare, nordisk mästare och bäste svensk i VM så uppnådde jag en del av delmålen, säger William Nilsson.

William Nilsson, som under säsongen vunnit RallyX Nordic och dessutom SM i klassen Supercar Lites, är den andra rallycrossföraren någonsin som utses till Årets Junior.

Priset delas ut av tidningen Bilsport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista