statminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi presskonferens vid Tullverket i Malmö.
Statminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi presskonferens vid Tullverket i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT
Skåne

Här hamnar de statliga jobben i Skåne

Civilministern: Trafikverket ska utöka sin verksamhet i Kristianstad
1:33 min

900 statliga tjänster ska utlokaliseras från Stockholm och en del av dem ska till Skåne. 80-100 tjänster av Trafikverkets och 15 tjänster av Kronofogdemyndighetens går till Kristianstad.
Nu har statminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi presskonferens vid Tullverket i Malmö för att berätta var tjänsterna hamnar.

Malmö får sammantaget 80 tjänster till Tullverket, Myndigheten för tillgängliga medier flyttar till Malmö och det handlar om 100 tjänster. Tillväxtverket flyttar också 10 tjänster till Malmö.

Det är på torsdag regeringen ska fatta beslut om att flytta en rad statliga jobb från Stockholm till bland annat Malmö, Kristianstad och Göteborg.

– Sverige ska hålla ihop och det är viktigt att alla delar i vårt land känner att man är med i framtidsprojektet Sverige, säger statsminister Stefan Löfven.

– I detta är statens närvaro oerhört viktigt och ingen ska behöva känna sig övergiven av staten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".