KHK Kristianstad HK Sarah Carlström.
Foto: Andreas Hillergren
Handboll, SHE

Kristianstad allt närmare topp fyra

Sarah Carlström: "Det blev mycket löpande och springade"
1:32 min

Skånederbyt mellan Kristianstad HK och Team Eslöv i SHE blev en målrik historia, totalt blev det 63 mål Kristianstad körde över Eslöv med 37-26.

Det var fullt ös i Skånederbyt mellan KHK och Team Eslöv och det var hemmalaget som sprang mest och fortast och gjorde 22 mål bara i den andra halvleken.

– Vi hade bestämt oss för att springa ikväll och det gjorde vi verkligen, sa femmålskytten Sarah Carlström.

Hemmalaget har flera spelare på skadelistan och inför kvällen match så blev även tränaren, Ulf Schefvert, tvungen att kasta in handduken då han låg hemma i vinterkräksjukan.

– Ja, vi fick veta på samlingen att Uffe låg hemma och var sjuk men jag tycker att Sofia Ravhed tog hand om sin uppgift väl och gjorde det bra, sa Sarah Carlström.

Eslöv har haft en väldigt tung säsong och har bara lyckats skrapa ihop två poäng på 16 matcher, men laget visar ändå på en härlig energi även om det snart inte ens finns en teoretisk chans att klara sig kvar i SHE.

– Jag vet inte riktigt vad som har gått fel men vår lägsta-nivå är och har varit alldeles för låg hela säsongen, det är en av orsakerna, säger lagets spelmotor, Julia Bardis som också blev bäst i målprotokollet med sina åtta mål.

Bäst av alla var hemmalagets Asli Iskit som verkar vara tillbaka i gammalt gott slag efter en tid med vikande form. 11 mål av Asli, bäst av alla i kväll.

Matchfakta

Kristianstad-Eslöv 37-26 ((15-9))

Kristianstad: Aski Iskit 11, Maja Hansson 7, Sarah Carlström 5, Josefine Gunnarsson 4, Agnes Rutqvist 3, Cindy Birberg 3, Zoe Afram 3, Martina Weisenbilderova.

Eslöv: Julia Bardis 8, Lina Wessberg 3, Andrea Johansson 3, Tilda Lundqvist 3, Albana Arifi 2, Julia Sandell 2, Mikaela Belokozovska, Caroline Berntsson, Therese Persson, Filippa Sarenbrandt, Emma Olsson.

Publik: 578

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".