Bröstimplantat i silikon på rad
Bilder på bröstimplantaten i silikon tillverkade av Poly Implant Prothese som förbjöds i Sverige. Foto: Lionel Cironneau/TT
Hässleholm

Implantatmål överklagas till hovrätten

Domen i bröstimplantatmålet i Hässleholm överklagas nu till hovrätten av kliniken. Det har fått kvinnornas ombud att göra ett anslutningsöverklagande.

I tingsrätten fick fyra av de fem kvinnor som stämt en plastikkirurg i Hässleholm för hälsofarliga bröstimplantat delvis rätt och därmed rätt till prisavdrag.

Däremot ansågs dom fem kvinnorna ha förlorat med än dom vunnit och dömdes att stå för rättegångskostnaderna på 800 000 kronor.

Nu har fallet överklagats av bolaget som vill att kvinnornas talan helt ska ogillas, vilket har fått kvinnornas ombud att göra ett anslutningsöverklagande.

Advokaten Gunnar Brolin som företräder de fem kvinnorna säger till Norra Skåne att de först inte tänkt överklaga.
– Men eftersom motparten gör det lämnat vi ett anslutningsöverklagande eftersom vi annars skulle få som bäst än likadan dom som i tingsrätten eller sämre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".