Polisers ryggar
Polisen har tillsatt nya tjänster. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Skåne

Kjaersgaard ny polisområdeschef

Hans Kjaersgaard blir ny polisområdeschef i sydvästra Götaland - det som i höst blir Blekinge nordöstra Skåne.

Hans Kjaersgaard, i dag biträdande polisområdeschef i nordvästra Skåne, blir ny polisområdeschef i sydvästra Götaland. Han tillträder sin tjänst den 1 mars. Polisområdet ändras i höst till Blekinge nordöstra Skåne.

- Det ska bli mycket spännande att få vara en del av uppbyggnaden av det nya polisområdet. Även om det är en utmaning med ytterligare en omorganisation, är jag övertygad om att den nya områdesindelningen där vi tagit större hänsyn till de naturliga gränserna, kommer att bli den bästa lösningen på sikt, säger Kjaersgaard i ett pressmeddelande på polisens hemsida under torsdagen.

Hans Kjaersgaard är polis sedan 25 år tillbaka och har arbetat sin mesta tid vid polisen i mellersta Skåne, där han bland annat var närpolischef i närpolisområde Öresund. 2013 rekryterades han till länsoperativa avdelningen i gamla skånemyndigheten, där han var biträdande chef fram tills han tillträdde sin tjänst som biträdande polisområdeschef i nordsvästra Skåne vid övergången till den nya Polismyndigheten den 1 januari 2015.

Samtidigt meddelas att Åsa Palmqvist, ursprungligen från Skåne blir ny kanslichef i region Syd. Hon tillträder sin tjänst den 1 april.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".