Kvinna
Jessica Andersson tävlar för sjunde gången i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery/TT
Emmas Melloblogg

"Jessica - en av våra mest folkkära artister"

Jessica Andersson: En jäkligt bra låt som man har svårt att säga nej till
3:19 min

Sjunde gången gillt blir det för Jessica Andersson när hon på lördag tävlar med bidraget "Party Voice" i Malmö Arena.

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Melodifestivalcirkusen har nått Malmö, en stad som är van vid att arrangera tävlingen. 2013 hölls ju även Eurovision Song Contest i Malmö Arena då Robin Stjernberg fick tävla på hemmaplan i dubbel bemärkelse - både hemma i Sverige och Skåne.

Lördagens startfält i Malmö sägs på förhand vara svårtippat och stark, vilket bådar gott. Nu tycker jag att man på förhand kunnat peka ut i alla fall vilka fyra låtar som gått vidare antingen till andra chansen eller final. (Även om jag alltid tippar mer med hjärta än hjärna.)

I Malmö tävlar en tidigare Mello-vinnare. Jessica Andersson vann 2003  tillsammans med Magnus Bäcklund i Fame med låten "Give me your love". Nu tävlar hon med "Party Voice" som hon beskriver som en glad, uptempo popschlagerlåt. Låten handlar om att "utnyttja sin fulla potiental. Som människa, som kvinna, som mamma eller vad du vill.", säger hon i SVT:s artistpresentation.

Jag gillar verkligen Jessica Andersson och har följt henne från starten i Fame Factory 2002. Då gravid under resan i Bert Karlsson-fabriken. Minns så väl när Christer Sandelin i juryn sa att hon i princip kunde glömma en artistkarriär med tanke på att hon skulle bli mamma. Sååå fel han hade! Jag skulle kalla Jessica för en av våra mest folkkära artister, vilket jag tror hon blivit såklart för sin fantastiska röst men också för sin utstrålning och ödmjukhet. Hon känns som "the girl next door", en vanlig tjej med fötterna på jorden vilket är välkommet i en ytlig artistbransch. I Diggiloo-turnéerna genom åren har hon visat på bredden i sitt artistskap, men i år blir det faktiskt ingen turné för hennes del.

Nu kan man förresten tjuvlyssna och tjuvkolla på lördagens låtar via SVT.

Jessica Andersson

2003 – Give Me Your Love (Fame); 1:a i finalen, 5:a i Eurovision Song Contest 2003.
2004 – Vindarna vänder oss (Fame); 6:a i finalen.
2006 – Kalla nätter; 5:a i deltävlingen.
2007 – Kom; gick vidare till Andra chansen.
2010 – I Did It For Love; gick via andra chansen till final där hon slutade åtta.
2015 – Can't Hurt Me Now; gick direkt vidare till finalen där det blev en elfteplats.
2018 – Party Voice

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".