Niklas Berglind håller i Barbi Escobars klänning.
Niklas Berglind håller i Barbi Escobars klänning. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sverige Radio
Malmö

Stylisten: "Det ska vara extra allt"

Niklas Berglind: "Glittret får fötter om vi inte gömmer det"
3:13 min

Bakom kulisserna på Malmö Arena är det bråda timmar – kostymörer och stylister sliter för att ha alla kläder redo inför lördagens deltävling i Melodifestivalen, som ser ut att bli ovanligt sober.

– Det roliga är ju att man kan vara extra allt, säger Niklas Berglind.

Han är stylist och har jobbat med Melodifestivalen i fyra år – och har full koll på vad som krävs av artisternas visuella uttryck under helgen.

– Det är viktigt som artist att man har en look som håller hela vägen. Så fort du kommer till hotellet så är det stor mediebevakning och då är man inte privat längre – då är man artist.

Och då finns Niklas Berglind där som ett stöd. När vi pratar med honom stryker han Barbi Escobars klänning som hon ska på sig under torsdagskvällen.

Vanligtvis är Melodifestivalen "ett galenskap av glitter" men årets deltävling i Malmö är lite mer diskret. Programledare David Lindgren rusar förbi i en svart utstyrsel och scenen är minimalistiskt formgiven.

– I år är det ganska sparsmakat faktiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".