20171104 IFK Kristianstad publik
1 av 2
Den 13 juni spelar det svenska handbollslandslaget en avgörande VM-kvalmatch i Kristianstads Arena. Foto: Andreas Hillergren
Arenan
2 av 2
Kristianstad Arena, IFK Kristianstads Borg sedan hösten 2010 Foto: Glenn Göransson
Kristianstad

Handbollslandslaget i Arenan – för Kristianstadspublikens skull

Det svenska handbollslandslaget har lottats mot Nederländerna i kvalet till VM. Nu står det klart att den avgörande returmatchen ska spelas i Kristianstad.

Frankrike, Spanien samt värdnationerna Danmark och Tyskland är klara för VM i januari nästa år. De fyra lagen ska få sällskap av ytterligare nio europeiska lag. 18 lag har lottats mot varandra i nio olika dubbelmöten.

Sverige har lottats mot Nederländerna och inleder på borta den 9 juni. Returmatchen på hemmaplan blir i Kristianstad Arena där läktaren vid IFK Kristianstads matcher går i orangea färger.

– Det får gärna komma några orangea också, men jag hoppas förstås att det för en gång skull blir blågult på läktarna i arenan, säger IFK- och landslagsspelaren Albin Lagergren i ett pressmeddelande.
 
Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB hyllar publiken i Kristianstad. 
 
– IFK Kristianstad har de senaste åren satt klubben och staden även på den internationella handbollskartan och har en unik förmåga att locka handbollspublik till arenan. De har en stor rutin från att arrangera stora matcher och tillsammans med övriga medarrangörer kommer de att kunna skapa en härlig handbollsfest i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".