Kristianstad

Nytt rättscentrum ett steg närmare

Ett nytt rättscentrum strax norr om centralstationen i Kristianstad har tagit ett steg närmare.

Det är Jernhusen som nu säljer totalt 20 000 kvadratmeter mark till fastighetsbolaget Intea.

Under ett års tid har Jernhusen haft dialog med polis- och åklagarmyndigheterna som vill etablera ett rättscentrum i området.

– För att kunna optimera projektet och skapa de bästa förutsättningarna för den tilltänkta hyresgästen har Jernhusen valt att låta Intea fortsätta utvecklingen av projektet. Intea är en erfaren ägare av samhällsfastigheter med myndigheter som hyresgäster, säger Andreas Meyer, affärsutvecklare på Jernhusen i ett pressmeddelande.

I området, som ligger norr om centralstationen, finns gods- och magasinsbyggnader som ska rivas samt ett äldre tullhus som bevaras.
 
Försäljningen är villkorad av att detaljplanen vinner laga kraft och att fastighetsbildningen godkänns samt att hyresavtal skrivs med polismyndigheten.

Det är polisen som tillsammans med Åklagarmyndigheten som vill flytta dit eftersom de i dagsläget är trångbodda i de nuvarande lokalerna på Östra Kasern. Domstolsverket vill också finnas på plats för att kunna göra häktningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".