Sex människor i en trappa
Foto: Marita Johansen/Sveriges Radio
Skåneval 2018

Stor samsyn runt de politiska frågorna hos Perstorps politiker

Perstorpspolitikernas svar på folkets frågor
35 min

Hur ska det bli fler bostäder, hur ska nyanlända komma in i samhället och hur ska man engagera unga? Det var frågor som invånarna i Perstorp ställde till sina politiker i en direktsänd utfrågning i P4 Kristianstad.

De sex representanterna från olika politiska partier i Perstorps kommunfullmäktige var ganska eniga i de flesta av frågorna som Perstorpsborna ställde till sina politiker under Valpatrullens besök i kommunen på onsdagen. Det hettade till något i frågan om satsning på äldreomsorgen eller en ny idrottshall.

– Det har lagts en massa resurser på att bygga, nu är det dags att satsa på mjuka värden, sade Torgny Lindau, Perstorps Framtid.

– Det kan behövas mer pengar i äldreomsorgen för att anställa mer personal och för att det ska bli effektivt, sade Ulla-Britt Brandin (KD).

De politiker som deltog i direktsändningen var Ronny Nilsson från Socialdemokraterna, Torgny Lindau från Perstorps framtid, Ulla-Britt Brandin från Kristdemokraterna, Jenny Delén från Moderaterna, Bengt Marntell från Centern och Lis-beth Wiberg från Miljöpartiet.

Alla partier i Perstorps kommunfullmäktige var inbjudna, men Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet valde avstå.

Du kan höra hela utfrågningen i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".