Kristianstad

Efter skadegörelsen – Tivolibadets bassäng öppnar igen

2:57 min

I helgen kastades sten in genom fönstret på Tivolibadet och glassplittret landade i bassängen. Idag togs beslutet om att öppna upp bassängen igen.

Efter morgonens besiktning kunde man öppna upp bassängen på Tivolibadet igen efter helgens skadegörelse, där två stora stenar kastades in genom fönstret och glassplitter landade i bassängen.

– Vi har plockat glas manuellt hela helgen, Kristianstad sportdykarklubb har dykt och vi har haft en bottensug, berättar Mats Svensson, badmästare på Tivolibadet.

När skadegörelsen uppdagades på lördag morgon stängde personalen genast bassängen. Den stora faran med glaset i vattnet är inte att trampa på det, utan att få en kallsup och svälja en glasbit. Det kan i värsta fall innebära att man skär upp luftstrupen och magen.

Nu går det bra att bada i vattnet igen. Fönstren är provisoriskt lagade och händelsen är polisanmäld.

– Det är inga småbarn som ligger bakom detta, det var knytnävsstora stenar som låg på botten av bassängen, så de som har kastat in dem har gjort det med väldig kraft. Vi lägger det bakom oss nu och gör det bästa av situationen, säger Mats Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista