Ängelholm

Försäkring täcker inte auktionsföremål

När Auktionsverket Engelholm drabbades av en häftig brand i december förstördes mängder av privatpersoners föremål som lämnats in till försäljning. Men auktionshusets försäkringar ersätter inte ägarna för de förlorade objekten.

Christer Nordin är en av många som hade lämnat in föremål till försäljning, bland annat en del snidade träfigurer och ett damur. När han vände sig till Auktionsverket för att få ersättning fick han veta att han och andra drabbade kunder måste gå till sina egna försäkringsbolag.

– Det känns som ett svek mot kunderna, för det är kanske inte alla som har hemförsäkring. Och så måste var och en betala självrisk, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Auktionshuset bedömer att de förstörda föremålens samlade värde överstiger 100 000 kronor. Enligt företaget gäller samma försäkringsvillkor hos alla auktionshus i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista