Zebastian Modin.
1 av 2
Zebastian Modin intervjuas av Radiosportens Roger Burman.
Zebastian Modin
2 av 2
Zebastian Modin Foto: Jessica Gow / TT
Paralympics

Silver till Modin i Paralympics

0:36 min

Zebastian Modin tog silver i sprintfinalen för skidåkare med synnedsättning under Paralympics i Sydkorea.
– Det här känns väldigt bra, säger Modin till Radiosporten.

Hör en längre intervju med Modin i ljudklippet nedan

Silvret är den första medaljen som Sverige tar under årets mästerskap. 23-årige Modin kom i mål 2,5 sekunder bakom segraren Brian McKeever från Kanada. Jake Adicoff från USA tog bronset. 

Och silvret har skånsk prägel, eftersom en av Modins guide i spåren är Johannes Andersson från Nedraby utanför Ystad. Han åkte dock inte sprinten, där Modin på förhand var med bland guldfavoriterna. Guide var Robin Bryntesson.

Zebastian Modin, som missade medalj på 20 kilometer tidigare under Paralympics, ser ändå dagens silver som lite av en revansch.

– Det här känns väldigt bra, framförallt efter det som hände i måndags. Jag har inte riktigt tagit in det ännu, jag har inte släppt ner axlarna ännu. För det har varit mycket vända tillbaka. Men jag tror jag kommer vara väldigt glad när jag kan slappna av och känna att jag gjort det jag kunde och hoppades på, säger Modin till Radiosporten. 

Modin hade före Paralympics tre pallplatser av tre möjliga den här säsongen i sprint. Silvermedaljen innebär att Modin försvarar sin andraplats på distansen från spelen i Sotji 2014. Även i Vancouver 2010 var han på pallen, då blev det en bronsmedalj.

Zebastian Modin ställer upp i fyra tävlingar i Paralympics.

10 mars: Skidskytte 7,5 km — sjunde plats.

12 mars: Längdskidor 20 km fri stil — fyra.

14 mars: Längdskidor sprint klassisk stil — andra plats.

17 mars: Längdskidor 10 km klassisk stil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".