SM Unga Bagare
SM för Unga bagare avgjordes under onsdagen.
Kristianstad

Montadar – Årets Unga Bagare

Sveriges bästa unga bagare är Montadar Kanbar som studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad.

I dag, onsdag, avgjordes SM Unga Bagare i Göteborg. 21-årige Montadar Kanbar från Spånga, som studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad, tog hem vinnartiteln.

Hans genomgående tema för tävlingen var ”viking”. Bland annat så bestod skådebrödet av ett vikingaskepp som pryddes av ett detaljrikt vikingahuvud med klassiska vikingaattribut som hjälm, skäggväxt och flätat hår.  

– Vilken känsla! Jag har övat och övat, något som känns som tusentals timmar, och i dag gick allt perfekt. Över förväntan. Att kamma hem en första plats känns fantastiskt. Det har varit en ära att få vara här i dag och tävla mot så kompetenta bagare, säger Montadar Kanbar i ett pressmeddelande från arrangörerna Sveriges bagare & konditorer.

Juryn bedömde bakverken efter smak, form, kreativitet och teknik. Det som bakades var: matbröd, frukostbröd, vetebröd, wienerbröd och skådebröd.

Yrkeshögskolan i Kristianstad hade flera tävlanden som placerade sig högt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".