Glenn Göranssons handbollsvärld

Tuffa kvartsfinaler i Handbollsligan - dessa lagen går till semifinal

2:56 min

Handbollsligan är slutspelad och lagen har gjort sina val. Kristianstad valde Guif trots längre resa. Malmö valde Sävehof före Ystad, Alingsås valde Ystad och kvar blev Lugi mot Redbergslid. Så här slutar det.

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Alltid en smula vanskligt att tippa men nu finns ingen återvändo, så här tror jag att kvartsfinalerna slutar.

 

IFK Kristianstad vann serien på mäktiga 57 poäng, 18 fler än 7:an Guif. Lagen har mötts två gånger denna säsongen och IFK krossade Guif i Eskilstuna för att några veckor senare vinna komfortabelt på hemmaplan med 28-24. Det finns inte en chans i världen att Guif ska vinna denna matchserie och jag tror på tre raka för Kristianstad.

***

HK Malmö hade att välja på Sävehof och Ystad. Stian och hans mannar valde Sävehof. Rätt val. Men, det kommer bli en fajt över fem matcher där hemmaplansfördel kommer att avgöra. Malmö vidare.

***

Alingsås hade att välja på Ystad och Redbergslid. Efter tre raka förluster mot RIK denna säsongen så gjorde Micke Franzén ett logiskt val som blev Ystad. RIK vill ingen möta i en kvartsfinal och Alingsås gjorde alltså helt rätt - men, Ystad kommer bli en mardröm för AHK. Tror stenhårt på Ystad som har sett riktigt bra ut på våren. Lagen har mötts två gånger denna säsongen och var varsin vinst - bägge på bortaplan. Ystad tar detta över fem matcher.

***

Lugi fick Svartepetter när det blev ett lag över. Redbergslid. Detta är den matchserie som är tuffast att tippa men någonstans tror jag ändå att hemmaplansfördelen kommer att avgöra. Lugi avgör detta i den femte matchen.

 

Tjing

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista