Näringsministern har ångrat sig - igen

ÄNGELHOLM. Näringsminister Björn Rosengren är inte längre intresserad av att träffa kommunpolitiker från Ängelholm för att diskutera flygflottiljen F 10:s nedläggning.
Sen i höstas har kommunpolitikerna i Ängelholm gjort fåfänga försöka att få träffa näringsminister Björn Rosengren. Han har gång på gång meddelat att han inte har tid. Men när Rosengren härförleden invigde bygget av den nya motorvägen förbi Örkelljunga uppgav han i en intervju med Radio Kristianstad att han visst kunde tänka sig att träffa Ängelholmpolitikerna. - Ja, självklart träffar jag dem om de vill träffa mig, sade han då. Men nu har han svängt igen och överlåter till en statssekreterare att diskutera med ängelholmarna. Moderata riksdagsledamoten Maud Ekendahl från Ängelholm är mycket kritisk mot Björn Rosengren. Hon anser att han prioriterar helt fel. - Ängelholm mister sin största arbetsplats med 750 anställda. Då är det viktigare att föra diskussioner med kommunens företrädare än att inviga vägbyggen. Men det är klart - det är väl enklare att stå där med en hjälm på huvudet och en spade i hand.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".