Polisens kriminaltekniker på plats efter att en person hittats död efter en misstänkt skottlossning i södra Helsingborg på lördagen.
Polisens kriminaltekniker på plats efter att en person hittats död efter en misstänkt skottlossning i södra Helsingborg på lördagen. Foto: Johan Nilsson/TT

En misstänkt för mordet i Helsingborg släppt

För närvarande räcker inte bevisningen till för en av männen som greps och anhölls för mordet under lördagen. Den andra är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var vid lunchtid på lördagen som larm om misstänkt skottlossning i en bostad i Ramlösa kom in till polisen. Den man i 20-årsåldern som hittades i lägenheten dog senare av sina skador.

Under lördagseftermiddagen grep och anhöll polisen två män runt 25- och 23-årsåldern, skäligen misstänkta för mord. 

Men runt klockan 17.30 på söndagen släpptes en av männen.  

– För närvarande räcker inte bevisningen och en av männen är satt på fri fot. Jouråklagare vill inte gå in på vem av dem som sitter anhållen, säger Karin Rosander vid åklagarmyndighetens presstjänst.  

Den andra mannen är fortsatt anhållen och på sannolika skäl misstänkt för mord (den högre misstankegraden). 

Även idag knackade polisen dörr i området där mordet skedde och hämtade in vittnesmål. 

Polisen är fortfarande intresserad av alla observationer gjorda i det aktuella området vid Brunnbäcksgatan tiden för händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".