Hässleholms Tingsrätt foto 2016 efter ombyggnad
Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio

Misstänkt för garagebrand ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

En av de två männen misstänkta för garagebranden på Norra Station i Hässleholm ska genomgå en rättspykiatrisk undersökning.

Hässleholms tingsrätt meddelar idag att 27-åringen misstänkt för mordbrand men också för egenmäktigt förfarande, stöld, skadegörelse, brott mot knivlagen, narkotikabrott och hot mot tjänsteman ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. 
 
Fem bilar totalförstördes i garagebranden på Norra Station och ytterligare tolv skadades. De totala skadorna i garaget uppskattas i åtalet ha kostat 14 miljoner kronor.

27-åringen som ska genomgå den rättpsykiatriska undersökningen inom loppet av fyra veckor ska också stanna kvar i häktet tills dess att en dom meddelas. Domen kommer att meddelas efter ytterligare en rättegångsdag när undersökningen är färdig.

33-åringen som också varit åtalad misstänkt för garagebranden ska inte genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Han har heller inte suttit häktad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".