Ibrahim Hudji
Ibrahim Hudji, medlem i Unga muslimer, är en av många som tänker fasta under den muslimska fastemånaden ramadan. Foto: Dzenet Alisehovic/Sveriges Radio

Ibrahim: Ramadan handlar inte bara om att fasta utan om att bete sig bättre

3:36 min

Idag så drar den muslimska fastemånaden ramadan igång och det är flera människor som laddar upp inför den. En av dom är Ibrahim Hudji från Kristianstad.

Ibrahim Hudji började fasta imorse. Han blir lite trött och törstig, i övrigt tycker han inte att det är några större problem. 

Men han tycker att många lägger för mycket fokus på just fastan under ramadan.

– Väldigt många har missuppfattat ramadan. Det handlar inte bara om att inte äta och dricka utan att bete sig bättre och behandla människor bättre, säger han.

För Ibrahim ser livet ungefär likadant ut som vilken annan månad som helst trots fastemånaden, men en förändring han får göra är att flytta på tiderna han tränar under.

– Istället för att träna på dagen så tränar jag vid niotiden innan jag ska äta, så att jag gör slut på all energi precis innan det är dags för mat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista