Alfred Ehn hade flera fina lägen men kunde inte förvalta dem. Marcus Johannesson/Sveriges Radio
Alfred Ehn i Skövdetröjan. Foto: Marcus Johannesson/Sveriges Radio

Regerande mästarna förstärker truppen

0:28 min

IFK Kristianstad förstärker truppen inför nästa säsong. Klubben har gjort klart med den 23-åriga vänstersexan Alfred Ehn. Han kommer närmast från IFK Skövde.

Regerande mästarna i handboll IFK Kristianstad har skrivit ett kontrakt med Alfred Ehn på 1+1 år och börjar gälla från juli 2018.

– Det ska bli jätteroligt att komma till IFK Kristianstad. Det är Sveriges bästa lag och det är väldigt motiverande. Det ska bli häftigt att få spela inför den inramningen som skapas i Kristianstad Arena. I Kristianstad får jag möjligheten att fortsätta att utvecklas och att få jobba med handboll på heltid känns väldigt inspirerande, säger Alfred Ehn i ett pressmeddelande.

Eftersom Viktor Hallén ska operera höften och väntas bli borta från spel i ett halvår kände klubben att det var nödvändigt att agera.

– Alfred Ehn är en spelare som vi haft ögonen på en tid. Han har absolut de egenskaper vi ser hos en kantspelare. Bra fart, stark, bra kontringsspelare och användbar på både 1:a och 2:a positionen i försvaret. Trots sin relativt unga ålder har han flera års erfarenhet av spel i IFK Skövde och vi tror att han kommer att fortsätta sin utveckling hos oss, säger sportchefen Jesper Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista