Fem områden föremål för ny brottsförebyggande satsning

1:23 min

Malmö stad satsar nu brottsförebyggande i fem områden. Satsningen ska fokusera på faktorer som kan leda till problem och inte befintliga problem.

Malmö stad lanserar nu en satsning i Bellevuegården, Bunkeflostrand, Hermodsdal, Kirseberg och Möllevången som ska minska riskerna att unga hamnar i kriminalitet, missbruk eller andra problem. 

Satsningen kommer att titta vilka riskfaktorer som finns i området för att unga ska hamna i den typen av problematik i stället för att titta på de problem som redan finns med kriminalitet. 

– Ofta går man in med insatser när man redan ser ett problem hos en ungdomsgrupp men här jobbar vi förebyggande mot hela populationen i området, säger Per-Erik Ebbeståhl, direktör för förvaltningsavdelningen på stadskontoret.

Tanken är att varje område ska analyseras utifrån vilka riskfaktorer som finns för att sedan kunna sätta in områdesanpassade åtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista