KFC
KFC existens är hotad. Foto: Glenn Göransson

Akut ekonomisk kris för KFC

0:28 min

Det är akut ekonomisk kris i Kristianstad FC och därför är klubbens existens hotad. Detta enligt ett mail som skickats ut till medlemmar i helgen.

 "Akut ekonomisk kris i Kristianstad FC". Så lyder rubriken i det mail som i helgen gått ut till medlemmar, ledare, aktiva och föräldrar i klubben. 

Sedan sammanslagningen av Kristianstads FF och Kristianstad BoIS och de två år som KFC existerat har klubben haft ett underskott. Men nu är krisen akut eftersom man inte lyckats få in så mycket sponsorintäkter som man hoppats. Man uppges ha bland annat leverantörsskulder på 2,6 miljoner kronor, skatteskulder på 1 miljon kronor och skulder till lagen på 50 000 kronor.

Nu måste man skära i alla kostnader, till exempel i lönekostnaderna, och enligt mailet har klubben 30 dagar på sig att få ihop minst en miljon kronor.

Ordförande Lars Åkerman aviserade nyligen att han avgår av arbets- och hälsoskäl. Även styrelseledamoten Anastasios Kazantzidis har avgått på grund av hälsoskäl och stor arbetsbörda. Nu går två vice ordförande in tills vidare – Andreas Andersson och Jonas Svensson.

"Alla förslag hur vi ska rädda klubben är välkommet", avslutas skrivelsen som undertecknats av Lars Åkerman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista