Kimberly Nicholas är universitetslektor vid Lunds universitets centrum för studier om hållbarhet.
1 av 2
Kimberly Nicholas är universitetslektor vid Lunds universitets centrum för studier om hållbarhet. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Klimatforskningen sammanfattad i fem punkter.
2 av 2
Klimatforskningen sammanfattad i fem punkter. 1. Världen blir varmare. 2. Det beror på människans utsläpp. 3. Forskning har bevisat detta. 4. Det är allvarligt. 5. Men problemet går att lösa. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio

Här är forskarens tre tips för att avvärja klimathotet

5:34 min

Det finns tre saker som är viktigast att ändra i sin livsstil för att stoppa klimatförändringarna. Här är klimatforskarens tips.

Kimberly Nicholas är universitetslektor vid Lunds universitets centrum för hållbarhetsstudier. Hon har forskat om vilka personliga val som är viktigast att göra när det gäller att minska utsläppen av växthusgasen koldioxid.

– Vi har en livsstil i Sverige med höga utsläpp. Så utmaningen är att behålla en hög levnadsstandard och samtidigt minska utsläppen dramatiskt, säger hon.

  1. Maten: Ät vegetariskt.
  2. Transporterna: Ställ bilen.
  3. Energin: Undvik att flyga. 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista