Lars Nyander, kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm är besviken på Alliansen som stoppar planerna på nytt stadshus.
Lars Nyander, kommunstyrelsens ordförande i Ängelholm. Foto: Nina Sköldqvist/SR P4 Kristianstad

Ängelholms kommunalråd svarar på LSS-kritik

2:26 min

– Är det så att man uppfattar att det finns problem så måste det göras tydligt för de som tar beslut att något inte stämmer. Så säger kommunalråd Lars Nyander (S) om kritiken som riktas mot Ängelholms kommuns verksamhet.

FUB Ängelholm och föreningen Kick off riktar kritik mot tjänstemän i Ängelholms kommun som arbetar med LSS och funktionsstöd.

De menar att medborgare inte vågar kritisera eller tala högt om det som är fel i rädsla för att det ska få negativa konsekvenser för den funktionshindrade.

Så här svarar socialdemokratiske kommunalrådet Lars Nyander på kritiken:

– Att det finns saker och ting som inte funkar, det är det i alla organisationer. Då får man ta hand om det, men för att kunna ta hand om det så måste vi i så fall bli medvetna om att där är ett problem. Är det så att man uppfattar att det finns problem så måste det göras tydligt för de som tar beslut att något inte stämmer.

Nyander menar att ingen ska behöva vänta på besked oavsett ärende:

– Vi ska ha en öppen och transparent organisation som tillåter insyn. Vi ska tåla att bli granskade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".