Marie och Gustav Mandelmann är två av årets sommarpratare.
1 av 3
Marie och Gustav Mandelmann är två av årets sommarpratare. Foto: Sofie Ward/Sveriges Radio
När Marie och Gustav Mandelmann sommarpratar berättar de om sitt liv på det ekologiska jordbruket Djupadal på Österlen.
2 av 3
När Marie och Gustav Mandelmann sommarpratar berättar de om sitt liv på det ekologiska jordbruket Djupadal på Österlen. Foto: Sofie Ward/Sveriges Radio
Gustav och Marie Mandelmann tillsammans med Marie Sandgren, producent, och Fredrik Brofalk, ljudtekniker.
3 av 3
Gustav och Marie Mandelmann tillsammans med Marie Sandgren, producent, och Fredrik Brofalk, ljudtekniker. Foto: Sofie Ward/Sveriges Radio
Sommarvärdar

Här talar paret Mandelmann ut om kärleken och livet

6:23 min

Marie och Gustav Mandelmann driver ekologiskt jordbruk på gården Djupadal i Rörum. De är två av årets sommarpratare.

– Vi vill gärna inspirera till att folk ska kunna stoppa ner sina händer mer i jorden och odla, på fönsterblecket, på balkongen eller i trädgården. Att inspirera tycker vi är roligt, säger Marie Mandelmann.

Tillsammans med Gustav Mandelmann sommarpratar hon den 27 juni. Paret kommer att dela med sig av historier från sina liv, hur de först möttes och sedan hittade en gård på Österlen där de sedan dess lever som självförsörjande jordbrukare.

– Vi berättar historien om hur vi träffades på en målarskola och vad vi hade i bagaget. Vi berättar om några episoder från när vi var små. När det gäller musiken så kommer vi att spela egna låtar i programmet, säger Gustav Mandelmann.

Vad blir det mer för musik?

– Vi kommer att spela en låt som vår äldste son har komponerat och skrivit själv. Det blir radiopremiär för den, säger Marie Mandelmann.

– Det blir favoriter och blandat. Vi spelar låtar som vi lyssnade på med barnen, till exempel en klezmer-orkester som inte finns längre och som vi hittade här i arkivet, säger Gustav Mandelmann.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista