Två kvinnor på två bilder
Karolina Skog (MP) är miljöminister och Maria Malmer Stenergard (M) är miljöpolitisk talesperson. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio

Här drabbar de samman om klimatet

0:54 min

Miljöminister Karolina Skog (MP) och miljöpolitiska talespersonen Maria Malmer Stenergard (M) om sin klimatpolitik och skillnaden mellan dem.

Unga är mer oroade över den globala uppvärmningen än äldre och gymnasieelever i Kristianstad tycker att fler borde bry sig om klimatförändringarna.

Regeringspartiet MP och oppositionspartiet M fick bland annat frågan om hur de ser på elevernas budskap att fler borde bry sig.

– Som miljöminister håller jag självklart med om påståendet att fler borde fundera på klimatet. Men vi måste också komma ihåg när vi tänker på de unga att vi både pratar om problemen och lösningarna, säger Karolina Skog (MP).

– Klimathotet är akut och kräver rätt politik här och nu. Och det stämmer, när man frågar människor om vad som är deras största oro inför framtiden så är det just klimathotet och det måste vi ta på allvar, säger Maria Malmer Stenergard (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista