20-åringen fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt.
Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Man livshotande skadad i bråk i Kristianstad

1:01 min

En man i 40-årsåldern vårdas med livshotande skador efter ett bråk i området Gamlegården i Kristianstad på torsdagskvällen. Två misstänkta personer är anhållna. (Uppdaterad 06:45)

Det var strax innan klockan 19 som polis skickades till Albogatan på Gamlegården i Kristianstad efter att en uppringare berättat om ett bråk där en man i 40-årsåldern ska ha blivit knivskuren.

Han fördes till Centralsjukhuset Kristianstad där han vårdas för livshotande skador.

– I alla fall fyra personer var inblandade. Den här mannen ska ha blivit knivskuren och en annan ska ha blivit slagen med ett tillhygge som liknar ett cykellås, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

Polisen grep två personer, en i 40-årsåldern och en i 25-årsåldern, misstänkta för inblandning i bråket. De anhölls senare misstänkta för mordförsök och grov misshandel.

Det är möjligt att fler personer har varit inblandade men det finns inga uppgifter om att fler personer ska vara skadade.

Under kvällen undersökte polisen brottsplatsen och pratade med vittnen.

– Där fanns ganska många vittnen som kunde hjälpa oss i det här ärendet, säger Calle Persson på polisen.

På fredagsmorgonen konstaterar Kristianstadspolisens inre befäl att brottsplatsundersökningen är klar, men vad den visar vill man inte kommentera. Om och hur de inblandade känner varandra vet polisen inte i nuläget, i dag väntar fler förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista