handbollslag
1 av 2
Vinslövs Handbollsklubbs F8-lag gör premiär på Åhus Beachhandboll. De hoppas på att göra många mål. Foto: Cajsa Bengtsson/Sveriges radio
strand
2 av 2
Förutom matcherna kommer en del artister att uppträda också, bland andra Markoolio och Pidde P. Foto: Cajsa Bengtsson/Sveriges radio

Handbollen drar igång - Vinslöv gör premiär i turneringen

2:31 min

Idag drar Åhus Beach handboll igång. Drygt 2000 lag är med, och idag spelar pojkar och flickor mellan åtta och elva år, bland andra Vinslövs F8-lag.

19 sandbanor, 2000 lag, 20 000 deltagare, en folkfest för cirka 100 000 personer från hela Skandinavien som kommer på turneringen i handboll i Åhus. 

Idag fredag, är det premiär. Både flickor och pojkar födda 2007, 2009 och 2010 spelar idag. Ett av lagen som spelar under dagen är Vinslövs Handbollsklubb. Tjejerna i F8 gör premiär och laddar upp inför dagens första match, där de möter Höör. 

– Jag vet inte hur många, men jag tror vi gör kommer göra nåt mål, säger dem och tror på att de vinner matchen med 1-0. 

– Tjejerna är jätteduktiga och vi kommer ha jätteroligt på plan. Så det kommer bli en härlig dag, säger deras tränare Emmeli Glader.

Förutom handbollsmatcherna, händer en hel del på området. Artister som Markoolio och Pidde P kommer att uppträda. Laget är nöjda med evenemanget. Men för vissa lag kan det bli en dyr upplevelse.

– Mina svärföräldrar bor här så vi kan parkera där och så. Så för oss är det inte särskilt dyrt, men det kan absolut kosta en slant om man inte bor nära. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista