Karta
1 av 2
Ängelholm är ensamma i norra och östra Skåne om att ha presenterat ett nytt styre. I Östra Göinge är det klart men styret har ännu inte presenterats. I övriga elva kommuner är det osäkert.
Marika Bjerstedt Hansen (S) är kommunstyrelsens ordförande i Osby och Niklas Larsson (C) är oppositionsråd i Osby.
2 av 2
Marika Bjerstedt Hansen (S) är kommunstyrelsens ordförande i Osby och Niklas Larsson (C) är oppositionsråd i Osby. Foto: Jerker Hagman/Sveriges Radio
Skåneval 2018

Oklart vilka som ska styra i norra och östra Skåne

2:43 min

Ängelholm är ensamma i norra och östra Skåne om att ha presenterat ett styre. I Östra Göinge är det också klart men i övriga kommuner är det osäkert.

Det var i onsdags som de fyra allianspartierna och Miljöpartiet presenterade ett majoritetsstyre i Ängelholm. Även i Östra Göinge gick allianspartierna och Miljöpartiet till val på att styra. 

Men Liberalerna och Miljöpartiet åkte ur kommunfullmäktige. Trots det har Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna majoritet och kommer att styra Östra Göinge, även om de ännu inte presenterat detaljerna. 

I Båstad, Åstorp, Örkelljunga, Perstorp, Klippan, Hässleholm, Osby, Bromölla, Kristianstad, Tomelilla och Simrishamn är det fortfarande oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista