Sökandet efter landslagshunden Leela inne på femte dagen

2:22 min

Även under söndagen fortsätter sökandet efter den colombianska landlagshunden Leela som sprang bort i onsdags kväll.

Sheltien Leela kom med sina ägare till Kristianstad för att delta i Agility-VM, men under en promenad i onsdags kväll blev hon skrämd och sprang bort. Sedan dess har sökandet pågått, med hjälp av bland annat ID-hundar med specialutbildade förare. 

Hunden har sågs senast i går kväll, något som har bekräftats av ID-hundar, berättar Ella Ekenberg, projektledare för Agility-VM. 

Att man söker igenom garage, lador eller har krypgrund, om hon kan ligga och gömma sig någonstans, säger Ella Ekenberg.

Idag pågår sökandet i ett sju kvadratkilometer stort området kring Uddarp.

- De har omringat ett område just nu och ID-hundarna är ute, säger hon.

Ägarna är även tacksamma om fastighetsägare i Uddarpsområdet tittar igenom sina fastigheter, eftersom hunden kanske har krupit undan för att gömma sig och få skydd mot kyla.

- Att man söker igenom garage, lador eller har krypgrund, om hon kan ligga och gömma sig någonstans, säger Ella Ekenberg.

Allmänhet som vill hjälpa till i sökandet uppmanas att inte försöka fånga eller ropa på hunden. Istället kan man bege sig till parkeringen vid Skepparslövs golfklubb, där sökgruppen har en sambandscentral där man kan lämna tips, eller anmäla att man vill hjälpa till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista