Stefan Borg (SD): "Utrymme för misstolkningar"

1:27 min

Stefan Borg (SD) i Hörby säger i en kommentar till tidningen Expos granskning av bland annat hans inlägg på sociala medier, att han ångrar vissa formuleringar i inläggen.

Enligt tidningen Expos granskning har Sverigedemokraten Stefan Borg, som är föreslagen som ordförande för kommunstyrelsen i Hörby, på sociala medier delat inlägg och använt begrepp med koppling till vit makt-miljön.

Stefan Borg (SD) säger att han gjort några hundra inlägg de senaste åren på sin privata Facebooksida och menar att vissa formuleringar har lämnat utrymme för misstolkningar.

– Det är klart att om man är så aktiv som jag på min privata facebooksida, är det inte alltid så att man lyckas formulera sig perfekt i alla sammanhang, säger han.

– Jag är den första att be om ursäkt för det och får försöka lära mig av mina misstag och skriva tydligare nästa gång.

-Det är klart att om man är så aktiv som jag på min privata Facebooksida, är det inte alltid så att man lyckas formulera sig perfekt i alla sammanhang.

 Ångrar du några av de här inläggen idag?

– Jag ångrar kanske inte tankarna bakom, men jag ångrar definitivt vissa formuleringar som ju har varit utmanande och som har varit lätt att missuppfatta, det gör jag definitivt, säger Stefan Borg (SD).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista