E6 STÄNGD VID TPL ALNARP
1 av 2
Så såg det ut på torsdagskvällen när E6:an vid trafikplats Alnarp stängdes av. Foto: Johan Nilsson/TT
Reporter Peter Bengtsson har bevakat den skånska morgontrafiken i samband med E6-avstängningen.
2 av 2
Reporter Peter Bengtsson har bevakat den skånska morgontrafiken i samband med E6-avstängningen. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio

Lugnt i morgonrusningen efter vägavstängning

3:19 min

Många var oroliga för långa köer och kaos i trafiken i samband med att E6:an stängts av norr om Malmö. Men fredagsmorgonen har varit lugn på vägarna.

Många var oroliga för långa köer och kaos i trafiken i samband med att E6:an stängdes av i båda riktningarna norr om Malmö på torsdagskvällen. Men än så länge har det varit lugnt på vägarna.

Alexander Hagström har inte haft så mycket att göra under sitt nattpass på vägbolaget Svevia som står redo med assistansfordon ifall det skulle uppstå hinder på vägarna.

– Det har varit oerhört lugnt, verkligen jättelugnt gentemot även en normaldag till och med så förhoppningsvis har folk skyltarna helt enkelt, säger han.

Trafiken leds om på olika vägar runtomkring under de kommande två veckorna och bilister samt pendlare förberedde sig på problem.

Vår reporter Peter Bengtsson har under fredagsmorgonen pratat med pendlare och Räddningstjänsten som vittnar om en trafik som flyter på som den ska.

Skälet till avstängningen är att två broar ska skjutas in under trafikplats Alnarp för att förbereda för fyrspår på järnvägssträckan mellan Arlöv och Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".