Män i dykarutrustning på en brygga vid sjö
I onsdags sökte polisens dykare i Jedenryds Stenbrott söder om Immeln utanför Kristianstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Fler dykningar i söket efter Lelle Hildebrand planeras

0:33 min

Det kommer att göras nya dykningar i sökandet efter den skånske turnéledaren som försvann 1999 från Sölvesborg.

Förundersökningen av Lelle Hildebrands försvinnande 1999 togs upp på nytt i slutet av förra året av polisregion Syds kalla fall-grupp. 

I ett försök att hitta kvarlevor av den försvunne turnéledaren har polisen bland annat samarbetat med organisationen Missing People som har gått skallgångar, Sjöpolisen har dykt i Ivösjön, specialsökhundar från danska polisen har biträtt med sina sökkunskaper och arméns sökpluton har letat i Röetved i särskilt svåra terränger efter spår av Lelle Hildebrand.

I onsdags genomförde kalla fall-gruppen med stöttning av Sjöpolisens dykenhet, lokalpolisen i Kristianstad och med personal från Kristianstads kommun, ännu en sökinsats vid stenbrottet i Jedenryd. 

Man sökte i ett område i vattnet som var ungefär tio gånger tio meter stort. Bo Lundqvist, som leder Kalla fall-gruppen i polisregion Syd, vill inte gå in på vad exakt som hittades och inte under onsdagens insats. Men om polisen hade hittat en kropp hade de kommunicerat det, säger han.

Enligt Bo Lundqvist kommer det att göras nya utvidgade sök i samma område framöver. Han kan inte berätta när exakt det blir, men inom de närmsta veckorna är förhoppningen, så att Sjöpolisens dykare slipper is på vattnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista