KOMMUNSTYRELSEN MALMÖ
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Foto: Johan Nilsson/TT
Valet 2018

Besked uteblev – Malmöstyret klart först på måndag

2:09 min

Inför det avgörande kommunfullmäktigemötet i stadshuset på måndagen står alternativ står mot varandra. Moderaternas Torbjörn Tegnhammar och socialdemokraten Katrin Stjernfeldt Jammeh hoppas båda få leda staden.

– Vi lägger fram ett förslag till ett moderat styre på måndag. Vi återkommer till det mer i detalj på måndag, men det är ett renodlat moderatstyre, säger Torbjörn Tegnhammar (M), än så länge oppositionsledare i Malmö. 

– Vi utgår ifrån att vi kommer att lägga fram förslag om ett socialdemokratiskt styre. Men vårt förstahandsalternativ är att söka en bredare lösning. Vi vill ha ett nytt styre för Malmö som går över blockgränsen, säger kommunstyrelses ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).  

Om moderaternas, eller socialdemokraternas, plan går i lås avgörs på måndag när kommunfullmäktige möts.

Då genomför de 61 ledamöterna en sluten omröstning om vem de vill ska styra landets tredje största stad.

 Skulle någon från Alliansen rösta blankt eller för kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kan Moderaternas planer att ta över makten gå om intet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista