Tpl Alnarp stängs 11 oktober 2018
Kör så här under avstängningen. Foto: Trafikverket
E6

E6:an avstängd - så ska du köra

På torsdagskvällen började ombyggnaden av trafikplats Alnarp vilket innebär att den hårt trafikerade E6:an är avstängd norr om Malmö i två veckor.

Anledningen till avstängningen är att Trafikverket bygger ut järnvägen mellan Lund och Arlöv och då också bygger om motorvägsbron över spåren vid trafikplats Alnarp. 

Vägen är avstängd i båda riktningarna. Skyltar är uppsatta för att visa omledningsvägarna, men trafikanterna får räkna med mycket stora trafikstörningar och köer på många vägar i sydvästra Skåne.

Det finnas två typer av omledningsvägar - tvingande och rekommenderade. Tvingande omledning är vägar som trafikanter måste följa, där E6 är helt avstängd. Rekommenderade omledningsvägar är däremot vägar som trafikanter kan köra för att undvika hårt belastade vägar i området. Skyltar visar både tvingande och rekommenderade vägar förbi trafikplats Alnarp.

Så här tar du dig förbi avstängningen

Södergående trafik förbi Malmö (blå markering i kartan): Trafikplats Lomma–väg 103–väg 108–E22 trafikplats Lund S–E22 trafikplats Kronetorp. För trafik som ska in och ut ur till Malmö (orange markering i kartan) kommer Västkustvägen att vara öppen för trafik under avstängningen.

Norrgående trafik på E6, förbi Malmö (röd markering i kartan): trafikplats Kronetorp–E22 trafikplats Lund N–E6.02–Trafikplats Lund Flädie.

För norrgående trafik från färjeläget i Trelleborg kommer särskilda vägar att rekommenderas.

Trafik från och till Arlöv, Åkarp, Hjärup, Lomma och Bjärred
Du som bor i Lomma och som ska ut på E6 norrut kör ut via trafikplats Lomma. De som ska söderut på E6, förbi Malmö, kör ut på trafikplats Lomma och vidare på väg 103 – väg 108 – E22 trafikplats Lund S – E22 trafikplats Kronetorp. Observera att trafikplats Lomma kommer att var hårt belastad med köer. Lommabor som ska till/från Malmö kan använda Malmövägen innanför E6.

Trafik från Bjärred kör ordinarie väg ut på E6 norrut. I övrigt samma vägar som andra trafikanter.

Trafik till och från Arlöv, Åkarp och Hjärup. Gamla Lundavägen och huvudomledningar E22 - Lund S eller Lund N

Vägen beräknas öppna igen den 27 oktober.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista