Man med fotbollsplan bakom sig.
Foto: Marita Johansen/Sveriges Radio

Näringslivsprofilen: Så vänder man krisande idrottslag

1:39 min

Kent Angergård har varit med och vänt kriser i sportvärlden, både för handbollslaget IFK Kristianstad och fotbollslaget Kristianstads DFF.

  • Näringslivsprofilen Kent Angergård har varit med och vänt kriser, både för handbollslaget IFK Kristianstad och för två år sen blev han inkopplad när fotbollslaget KDFF stod med miljonskulder och var farligt nära att ramla ur damallsvenskan.
  • Just nu finns det flera klubbar i sportens värld som har problem med ekonomin, bland annat Kristianstad FC som står med miljonskulder och som, precis som Ängelholms FF, riskerar att trilla ner från division 1 till division 2 i herrfotboll vilket för ekonomiska och sportsliga konsekvenser med sig.
  • Kent Angergård berättar om sina erfarenheter av krisande sportslag och hur han, tillsammans med andra, har löst de problem som många lag befinner sig i.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista