Skotthål i ett lägenhetsfönster på Hermodsdal i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT.
1 av 2
Skotthål i ett lägenhetsfönster på Hermodsdal i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT.
Polis på plats i Hermodsdal i Malmö efter larm om skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT.
2 av 2
Polis på plats i Hermodsdal i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT.

Skott mot flera bostäder i Malmö

1:11 min

Två gånger under torsdagen kom larm om att bostadshus i Malmö beskjutits. Ingen människa ska dock ha träffats av skotten.

Först var det ett område i stadsdelen Hermodsdal i Malmö spärrades av på torsdagseftermiddagen. Där syntes skotthål i ett lägenhetsfönster.

Enligt polisen ska det ha funnits människor inne i lägenheten när den besköts, men ingen skadades fysiskt. En eventuell hotbild utreds. Under sena eftermiddagen genomfördes en kriminalteknisk undersökning och vittnen hördes. Polisen upprättade en anmälan om grovt olaga hot, grovt vapenbrott och skadegörelse, men man har ingen misstänkt och ingen person är gripen. 

Och sedan kom ett nytt larm vid 21.40-tiden, den här gången från stadsdelen Hyllie där man hade upptäckt flera förmodade skotthål i en lägenhetsdörr och ett trapphus i ett flerfamiljshus.

Ingen skadad hittades där. 

– Det finns ingen misstänkt eller gripen än. Vi är i ett tidigt skede i utredningen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".