Supporter
1 av 4
Fredy Espitia fixar med sin nya flagga. Foto: Linda Evereus / Sveriges Radio
Supporterhuset
2 av 4
På Supporterhuset laddar man för match. Foto: Linda Evereus / Sverige Radio
Syr
3 av 4
Maria Rosén och Annsophie syr så fort de hinner. Foto: Linda Evereus / Sverige Radio
Supportrar
4 av 4
Christian Bruun och Kristin Svensson på Supporterhuset. Foto: Linda Evereus / Sveriges Radio

Full aktivitet på Supporterhuset i Malmö

5:09 min

Ikväll spelas det EuropaLeague fotboll - då Malmö FF tar emot Chelsea för sextondelsfinal på hemmaplan i Malmö, och supportrarna är laddade.

Nere i källaren på Supporterhuset på Södra Förstadsgatan i Malmö har det varit full aktivitet senaste tiden. Här laddar man tillsammans - såklart både inför säsongspremiär - och också nu inför Europa League spel. Det målas och sys. 

- Det är en häftig gemenskap att hamna i - det är stor bredd och olika åldrar. Det är skitkul, säger Kristin Svensson som är supporter, ledamot i styrelsen för Supporterhuset och aktiv i Malmösystrar.

Supporterhuset är en ideell förening och en mötesplats, i centrala Malmö - för MFF-supportrar i alla åldrar och Christian Bruun är ordförande:  

- Vår målsättning är att ungdomar ska komma in i rätt typ av supporterskap och skaffa bra förebilder.
 Fredy är hängiven supporter:

- Kärleken till Malmö FF är en stor kärlek och både det här och fotbollen är en mötesplats där man träffar människor, inte bara från Malmö utan hela Skåne 

Hör dem och fler supportrar och så hör vi någon som var med när det begav sig i Europa för fyrtio år sedan, Staffan Tapper - och hur han tror att matchen går.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista