rättscentrum
1 av 4
Rättegången hålls i Malmö tingsrätt, eftersom så många är inblandade. Foto: Nina Sköldqvist/Sveriges Radio
Drottninghög i nordöstra Helsingborg, ett av polisens och stadens prioriterade områden när det gäller trygghetsfrågor.
2 av 4
Drottninghög i nordöstra Helsingborg, ett av polisens och stadens prioriterade områden när det gäller trygghetsfrågor. Foto: Nina Sköldqvist/P4 Malmöhus
Rättegången är förlagd till vid Rättscentrum i Malmö, eftersom tingsrätten i Helsingborg genomgår renovering.
3 av 4
Rättegången är förlagd till vid Rättscentrum i Malmö, eftersom tingsrätten i Helsingborg genomgår renovering. Foto: Foto: Jessica Gow/Scanpix.
Annika Nilsson tf chef vid polisens utredningssektion och polisområdeschef Sven Holgersson, två av dem som hållit i polisutredningen..
4 av 4
Annika Nilsson tf chef vid polisens utredningssektion och polisområdeschef Sven Holgersson, två av dem som hållit i polisutredningen. Foto: Nina Sköldqvist/P4 Malmöhus

Idag inleds rättegången mot Drottninghögsligan

3:28 min

De misstänks för att ha dominerat en stadsdel med sin droghandel. I dag inleds rättegången i ett av Helsingborgs största narkotikamål.

Det är frågan om en omfattande grov kriminalitet, ett kriminellt nätverk som dominerat en hel stadsdel med sin narkotikaförsäljning.

  • Det är inte i första hand mängden beslagtagen narkotika som ligger till grund för åtalet mot de män som misstänks för grovt narkotikabrott i Helsingborg. 
  • Enligt den cirka 30 000 sidor långa förundersökningen har männen drivit en välorganiserad droghandel i bostadsområdet Drottninghög där männen, som är födda mellan 1995 och 2001, själva bor.
  • I april i fjol, efter ett halvårs spaningsarbete, greps samtliga tolv misstänkta. Sedan dess har elva av dem suttit häktade.Rättegången beräknas pågå fram till september.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista