Dödsolyckan på Kulltorp

Trafikverket varnade Kristianstads kommun – sex timmar före olyckan

0:38 min

En tjänsteman vid Trafikverket skickade ett mejl till Kristianstads kommun med information om att det fanns ett hål i stängslet till spårområdet på Kulltorp. Men inget gjordes, sex timmar senare blev en liten pojke påkörd av ett tåg och avled. Det berättar SVT Skåne.

  • En tjänsteman på Trafikverket kontaktade Kristianstads kommun om hålet i stängslet, men mejlet skickades mellan olika tjänstemän utan att hålet lagades, visar en granskning av SVT Skåne. Kommunen vill inte kommentera varför stängslet inte lagades.
  • En polisutredning har tidigare startats efter dödsolyckan, och tågföraren är inte misstänkt för brott. Däremot ska uppgifterna om öppningen intill järnvägen utredas. Tidigare har även en kvinna berättat för Kristianstadsbladet att hon vid två tillfällen kontaktade Trafikverket angående öppningen i stängslet, eftersom barn ofta brukar leka i närheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista