Väder

Klass 1-varning för åska i Skåne

2:26 min

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kraftig åska i Skåne under onsdagsmorgonen. (Uppdaterad 07:05)

Vi uppmanar drabbade att i första hand ta kontakt med försäkringsbolag och plocka undan det som är värdefullt. Vi kommer inte ha möjlighet att åka ut och pumpa ut vatten ur alla källare som är påverkade.

  • Kraftiga regn- och åskskurar kan ge stora regnmängder på kort tid i Skåne under onsdagsmorgonen, enligt SMHI som utfärdat en klass 1 varning. De lokala variationerna kan vara stora.
  • Regn- och åskskurarna ska passera norrut under morgon och förmiddag, men efterhand blir det uppsprickande molntäcke och en del solsken. Till kvällen finns återigen risk för skurar. Temperaturen stiger under dagen till 21-25 grader och vinden blir måttlig till frisk från ost med hårda byvindar på flera håll.
  • Det rapporteras om nedfallna träd på flera håll i Skåne, och problem med översvämmade vägar och källare främst i Ystad och Tomelilla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista